Esküvő Helyszínek Vidéken – a ceremóniamester ajánlásával

Vidéki esküvői helyszínek keresésekor az ember több ezer találatos listákba akad a neten, vagy színes cikkekbe, amik innen-onnan ajánlgatják a helyszíneket, legtöbbször valós tapasztalat nélkül.

vidéki esküvői helyszínek  - Deák Udvarház
Deák Udvarház – esküvői helyszín a vintage szerelmeseinek

Esküvői szakemberként az általam ezen a listán ajánlott helyeken már jártam, és láttam, hogyan teljesítenek élesben, valódi párok valódi esküvőjén. Korábbi ajánló cikkem, a budapesti esküvői helyszínek listája hatalmas népszerűségre tett szert, sok visszajelzéssel és javaslattal, ezért úgy döntöttem, kilépve a főváros határaiból, összeállítok egy újabb gyűjteményt, ezúttal kizárólag vidéki esküvői helyszínek listáját.

Fontos tudni, hogy ez is egy szubjektív lista, a számomra több szempontból az átlagosnál mindenképpen többet nyújtó helyszínekről, ahova kíváncsian érkeztem és remek tapasztalatokat szerezve távoztam. Nem állítom (hogy is tehetném, hiszen nem jártam mindenhol…),  hogy ezek a legjobb helyek az országban, de az biztos, csapatban gondolkodó, remek, rendezvény-orientált felfogással és adottságokkal rendelkező helyek mind,  esküvőre kifejezetten alkalmas helyszínek, amiket megtekinteni és számításba venni legalább is mindenképpen érdemes.

Nem vagyunk egyformák. Fogsz olvasni intim, néhány fős eldugott erdei mini-esküvőkre ideális és káprázatosan csillogó kastély-hercegnős nagyromantikus helyszínekről is. Próbáltam címszavakkal is segíteni minden helyről, hogy lásd, a TI VÁGYAITOK alapján egyáltalán érdemes-e felkeresned az adott helyszín weboldalát…

Csillaggal (*) jelöltem meg azokat a helyeket, amik valamiért különösen a szívemhez nőttek, a Top 5-be léphettek.

Bízom benne, hogy ez a kis lista is hasznos lesz esküvőtök tervezésének elején már. Ha barátod, ismerősöd tart éppen itt, küldd el neki, én jó pár év tapasztatát sűrítettem bele, és bár biztosan kihagytam pár helyet, meg idén is számos új helyre fogok eljutni, ígérem, bővülni fog ez a lista is- ahogy persze szűkülhet is, ha úgy hozza a sors.

Kellemes böngészést kívánok, és ne feledd: ez egy csodás időszak, lehetőségként kell felfogni, nem stresszfaktorként.

 

És akkor íme, jöjjön a ceremóniamester esküvői helyszín-gyűjteménye:

 

Anna Grand Hotel Wine & Vital – Balatonfüred – Anna báli magasságok és dimenziók egy igazán népszerű helyen.

Babérliget Kúria – Polány – Kúria, szőlő, árnyas szertartáshelyszín, Gesztenyés és egy 150 fős rendezvénypavilon. Mi kellhet még?

Bodrogi Kúria Wellness Hotel – Inárcs – önálló vadászbirtok, kerti pavilonnal, akár 200 méteres esküvői bevonulást is tervezhettek, kis tóval és szigetecskével, a fővárostól alig 45 percre.

Camelot Club hotel és étterem – Vác –  – romantikus helyszín közvetlenül a Duna partján, rugalmas megoldásokkal

Chateau Földváry Kastélyszálloda  – Öttevény – Kis Öko Luxus Boutique Hotel a természetben

Chateau Földváry – Vidéki elegancia

Chateau-Visz – Somogytúr, Berencsepuszta  – 45 hektáros angolparkkal körülvett főúri kastély a Dunántúlon

Deák Udvarház – Kakucs  – romantikus erdei kúria , a vintage szerelmeseinek tökéletes helyszín

Fenyőharaszt Kastélyszálló – Fenyőharaszt – kiválóan variálható benti és kinti esküvőkre is a saját parkkal rendelkező mindentől kellően távol eső kiskastély helyszíne.

Forster Vadászkastély – Bugyi(*) Akár 200 fős esküvőig egy vadászkastély és rendezvényterem, ősfás parkban, mesebeli tóval, kis híddal, saját panzióval több tucat vendégnek, mosolygós és profi vendéglátással, mindent egy helyen.

Hédervári Kastély – Hédervár – a középkor maga, 1541-ben épült kastély, elegáns, kosztümös film jellegű hely.

Hotel Divinus – Debrecen – igazi öt csillagos élmény az ország keleti felében. Modern, letisztult, professzionális hely.

Káli Art Inn – Köveskál  (*)– Kicsit luxus, kicsit Provence, kicsit Toszkána – nagyon jó hely Max 50-60 fő részére, meghitt esküvőkre

Káli art Inn - a Káli medence szívében eldugott gyöngyszem.

Kristinus Borbirtok – Kéthely – a Balaton déli partján természetes és ultramodern ötvözete – akár 2-300 fős rendezvényteremmel

La Contessa Kastélyhotel – Szilvásvárad (*) – szertartás a kastélyparkban, évszázados épületben, buli a modern konferenciahelységben, panorámával az erdőre, kiváló catering és helyi rendezvényszervező csapattal.

Liszkay Borkúria – Monoszló(*)  a luxus kedvelőinek, Toszkána Magyarországon 5 valódi csillaggal. Többhektáros saját szőlő közepén, első osztályú konyhával.

Majtényi Présház – Balatonlelle – Kishegy – igazi hazai vintage és boros hely, csodálatos panorámával szinte a teljes északi partra – közveteln közelében romantikus kiskápolnával

Oxigén Hotel és Zen Spa – Noszvaj – igazi családbarát szálloda, csodálatos erdei tájon, az év legbarátságosabb vendéglátó helyei közé választották 2016-ban.

Pajta – Őriszentpéter – Régi és új tökéletes harmóniája, a természet kellős közepén.

Pajta - Őriszentpéter - esküvői helyszín ahogy megálmodtad

 

Pikant Pajta – Tata – valódi vintage esküvőhelyszín távol a zajtól, szépen rendbe hozott birtokon

Prónay-Kastély – Alsópetény – klasszikus elegancia, saját birtokon, kis tóval és szigettel

Puchner Kastélyszálló – Bikal – Főúri életérzés, márvány lépcsők, olasz bútorok, hercegnői esküvőre vágyóknak

Pálma Ház – Tata, Angolpark  – hatalmas üvegterek, stílusos klasszicizmus, a park és tó szomszédságában. Trópusi, klasszikus és modern egyben.

Pálma Rendezvényház – az időtlen elegancia, utánozhatatlan szépséggel.

Rosinante – Szigetmonostor – 120 főig,eldugott ékszer, mesterszakáccsal

Sirály Restaurant Visegrád – Közvetlenül a Duna Partján, a Hotel Visegrád étterme, kiváló staff, remek adottságok – saját wellness szállással is akár.

Sirály étterem (Hotel Visegrád) – modern hely, profi csapattal, a Duna partján.

Szent Orbán Fogadó és Hotel – Nagyirtáspuszta – A börzsöny szívében, a klasszikus erdei esküvőre vágyóknak, ahol az őzek köszönnek be a kültéri medencéhez.

Tópart Hotel – Balatonvilágos –  Igenek a stégen, bevilágít a naplemente, elegáns és természetes egyben – 100 főre is, közvetlen a saját vízparton.

Vadkert Major – Sárvár  (*)- nemrég felújított, igazi magtárból és főúri majorságból vintage/modern stílusban kialakított étterem és szálló, hatalmas birtokon az élményfürdő közveteln közelében. Szuper választás minden tekintetben.

Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma (*) – Igazi “fine dining” élmény az üvegfalon innen és túl örök panorámával

Viator Étterem – luxus, elegancia, történelem, panoráma, borok. Mind együtt.

Zenit Hotel – Vonyarcvashegy Balatoni panorámás terasz és kiváló rendezvényhelyszín akár 120 fős esküvőkig

 

___

Ha tetszett a lista és hasznosnak találod ezt a cikket, tisztelj meg egy megosztással, biztosan van ismerősöd, akinek nagyon jól fog jönni. Kövess a facebook-on is esküvői tippekért, ötletekért, inspirációkért. Csak egy KLIKK.

 

Dunai Mihály / Misi – The Wedding MC – Ceremóniamester

 

Fotók forrása: a helyszínek weboldalai

 

 

 

Comments are closed.