Hogy miért kérik a párok a vendégeket arra, hogy egy kis darab követ fogjanak végig a szertartás alatt? Ez az új esküvői trend Amerikából indult és a pinterest segítségével (illetve ennek hatására) hódítja éppen a világot. Kedves kis szimbóluma ez az örökké tartó szerelemnek, mert a kő örök. De miért kell tartani a kezünkben esküvői szertartás közben?

A válasz az angol nyelvű esküvői szertartások fogadalom-szövegének egyik sorában rejlik: …”to have and to hold” – azaz: „hogy tiéd lehessen és megtarthasd örökké…”


I made vows to you, to have and to hold, from this time forward, til death do us do part.

Szerintem szép, ráadásul hazánkban még egyáltalán nem elterjedt szokás ez, így ha bátor menyasszony / vőlegény vagy, oszd meg az ötletet előbb kedveseddel, majd vendégeitekkel is akár élesben. Sőt, ha nagyobb köveket választotok, akkor ez akár maga az esküvői vendégkönyv is lehet, hiszen egy filctollal írva rájuk még üzenet-hordozó felületnek is remek ötlet, egy szép üvegben tartva a köveket pedig újszerű vendégkönyv-installáció is válhat a jókívánság kövecskékből. A vendégek biztosan imádni fogják az ötletet – és a kivitelezést is. Kellemes tervezgetést!

Dunai Misi – The Wedding MC
#ceremoniamester / #weddingmc / #weddinghost / #weddingcelebrant

The Wedding MC: on Facebook and on Instagram