Apróság? Igen. Ezzel is foglalkozni kell, tényleg? Nem kötelező, de a siker és a hangulat is a részletekben rejlik, és ezek az ötletek se nem drágák, se nem bonyolultak. Egy ilyen kicsinek tűnő dolog is tartalommal, érzésekkel, de mindenek előtt egyediséggel töltheti meg esküvőtök estéjét. Mennyivel jobban mutat egy-egy kreatív dekorációs elem az asztalon, mint egy papírra felírt vagy ezüstfestékkel lefújt számjegy? A következő pár esküvői dekoráció ötlet engem kifejezetten inspirált, és többről állíthatom biztonsággal, hogy hatalmas sikerük volt a vendégek körében is. És nem, nem csak azért, mert az érkező vendégek azonnal megtalálták helyeiket, hanem mert részévé váltak az egésznek az első perctől…  🙂 Az meg tényleg csak hab a tortán, hogy akár kreatív szórakoztatási elemek kiindulópontjává is válhat egy jól eltalált esküvői dekorációs elem…

  1.  Fa elemek egyedi Kalligráfiával

Egyszerű, természetközeli, és akár játszani is lehet velük.

2.Világító pausz-papír mécsesekkel

Este is könnyen megtalálják a vendégek a helyüket, hangulatvilágítás (részben) megoldva. Mindenképp gondoskodni kell pót-mécsesekről is, mert a buli biztosan tovább fog tartani, mint egy mécses ideje… ,-)

3. Fényképes asztalszám, „Amikor 3 évesek voltunk”

Ez egész egyszerűen bűbájos. Ahányszor ránéz az ember, mindig mosolyogni fog. A vendégek körbe fognak menni az asztaloknál, csak hogy láthassák a többit!

4. Egyedi Borosüveg címke.

Ma már kis létszámban is lehet egyedi boros-címkéket készíttetni, a dekorosok is tudnak ilyenben segíteni. Borvidéken tartott, vagy borvacsorával egybekötött esküvőkre (is) ideális választás.

5. Asztalszám és Vendégkönyvecske egyben (egyik kedvencem)

A pár egyből foglalkoztatja is a vendégeket ezzel, akik így az asztaluknál ülve is tudnak üzeneteket hagyni nekik, jó tanácsok, rajzocskák, tippek és kis történetek írásával, amiket a pár az adott házassági évfordulójukon fog majd elolvasgatni, addig azonban jól elzárva tartja őket. Szuper tartalom, ha szépen van kivitelezve, ez nyerő ötlet.

6. Számok tengerében – Mikor? Hányszor? Mennyi?

Fotók a párról (akár a jegyesfotózás képeivel, ha ez megelőzte az esküvőt kellő idővel és van idő egy apró grafikai munkára is), és érdekes  információ-morzsák, amikre a válasz/megfejtés az adott szám, az asztalszám. Ezen a képen: ” 1 – A randevúk száma, mielőtt elcsattant az első csók”. Ez is biztosan vendég-körbejárást fog eredményezni, de a hangulatra is szinte észrevétlenül van kiváló hatással.

+1 Igazi Activity az első pillanattól 🙂 – a Polaroid játék.

Érkezéskor a névkártyák ki vannak lógatva egy-egy spárgára, amik az adott asztalszámhoz tartoznak. Mindenki leakasztja a saját névkártyáját, majd az odakészített polaroid géppel készíthet magáról egy szép mosolygós képet, (akár a fotós segítségével, akár egyedül, de mindenképp érdemes több géppel készülni) amit vissza kell akasztania a zsinórra, így egy utánozhatatlan kollázs-képet hozva létre, ami örök emlék lehet a párnak is. A polaroid képekkel való játszadozás egyre nagyobb teret hódít, mert valljuk be, manapság a digitális világban ki ne élvezné az azonnali papírképeket, a villanást és a percekig rázogatást majd rácsodálkozást? Hódít a retro – teljesen jogosan szerintem. Ráadásul a polaroidos játszadozásra még további kreatív, konkrét tippekkel is szolgálhat egy ceremóniamester is, kérdezzetek bátran!

Kellemes inspirálódást, és élmény-teli szervezkedési időszakot!

 

Dunai Misi / Mihály

The Wedding MC – ceremóniamester magyar-angol nyelven

The Attention You Deserve.

 

Ez a cikk kulcsszavakban: Esküvői dekoráció, ceremóniamester ötletek, esküvői asztalszámok, kreatív asztalszámok, polaroid esküvői fotók, polaroid játékok, esküvői boros címke, esküvői bor, ceremóniamester Budapesten, Dunai Misi, Dunai Mihály ceremóniamester