Vidéki esküvői helyszínek keresésekor az ember több tucat találatos listákba akad a neten, vagy színes cikkekbe, amik innen-onnan ajánlgatják a helyszíneket, legtöbbször azonban sajnos valós tapasztalat nélkül.

Esküvői szakemberként az általam ezen a listán ajánlott helyszíneken már jártam, és azt is láttam, hogyan teljesítenek élesben, valódi párok valódi esküvőjén.

Korábbi ajánló cikkem, a budapesti esküvői helyszínek listája hatalmas népszerűségre tett szert, sok visszajelzéssel és javaslattal, ezért úgy döntöttem, kilépve a főváros határaiból, összeállítok egy újabb gyűjteményt, ezúttal kizárólag vidéki esküvői helyszínek listáját.

Fontos tudni, hogy ez is egy szubjektív lista, a számomra több szempontból az átlagosnál mindenképpen többet nyújtó helyszínekről, ahova kíváncsian érkeztem és ahonnan remek tapasztalatokat szerezve távoztam.

Nem állítom (hogy is tehetném, hiszen nem jártam mindenhol…),  hogy ezek a legjobb helyek az országban, de az biztos, csapatban gondolkodó, remek, rendezvény-orientált felfogással és adottságokkal rendelkező helyek mind,  esküvőre kifejezetten alkalmas helyszínek, amiket megtekinteni és számításba venni legalább is mindenképpen érdemes.

Nem vagyunk egyformák. Fogsz olvasni intim, néhány fős eldugott, erdei mini-esküvőkre ideális és káprázatosan csillogó kastély-hercegnős nagyromantikus helyszínekről is. Próbáltam címszavakkal is segíteni minden helyről, hogy lásd, a TI VÁGYAITOK alapján egyáltalán érdemes-e felkeresned az adott helyszín weboldalát…

Csillaggal (*) vagy két csillaggal (**) jelöltem meg azokat a helyeket, amik valamiért különösen a szívemhez nőttek, a Top 5-be léphettek.

Bízom benne, hogy ez a kis lista is hasznos lesz esküvőtök tervezésének elején már. Ha barátod, ismerősöd tart éppen itt az esküvői szervezésben/tervezésben, küldd el neki, én jó pár év tapasztatát sűrítettük bele, és bár biztosan kihagytam pár helyet, meg idén is számos új helyre fogunk eljutni, ígérem, bővülni fog ez a lista is- ahogy persze szűkülhet is, ha úgy hozza a sors. (megjegyzés: szűkült is)

Kellemes böngészést kívánok, és ne feledd: ez egy csodás időszak, lehetőségként kell felfogni, nem stresszfaktorként.

És akkor íme, jöjjön a ceremóniamester esküvői helyszín-gyűjteménye:

Anna Grand Hotel Wine & Vital – Balatonfüred – Anna báli magasságok és dimenziók egy igazán népszerű helyen.

Babérliget Kúria – Polány (*)(*) – Kategóriájának abszolút győztese. Kúria, szőlő, árnyas szertartáshelyszín, Gesztenyés és egy 150 fős rendezvénypavilon. Mintha egy párizsi lakóház tetején tartanád az esküvődet, csak a természet kellős közepén. Mi kellhet még?

Bodrogi Kúria Wellness Hotel – Inárcs (*)- önálló vadászbirtok, kerti pavilonnal, akár 200 méteres esküvői bevonulást is tervezhettek, kis tóval és szigetecskével, a fővárostól alig 45 percre.

Deák Udvarház – Kakucs (**)– romantikus erdei kúria, a vintage szerelmeseinek tökéletes helyszín. Saját dísztó, egyedülálló erdei szertartáshelyszín, önálló százholdas pagonyának közepén nyugvó épülettel – és egy igazán minőségi házi konyha, ami a modernet ötvözi a hagmyoányokkal, és ami kategóriájában kiemelkedő minőséget ad, újra és újra.

Hernyák Birtok – FűvészkertEtyek (**)  – luxus catering, csodás kilátás, hangulatos épület – borvidék a városhoz közel.

Káli Art Inn – Köveskál  (*)– Kicsit luxus, kicsit Provence, kicsit Toszkána – nagyon jó hely Max 50-60 fő részére, meghitt esküvőkre

Koczor Pincészet – Balatonfüred – csak nevében pince, amúgy meg hatalmas kert a balatonfüredi magasságban, elvehetetlen panorámával Tihanyra és szinte a teljes tóra, ami a szertartásotok háttere lehet – a kert alatt egy tágas étteremmel. Családi hangulat, privát tér, házias ételek.

Kristinus Borbirtok – Kéthely – a Balaton déli partján természetes és ultramodern ötvözete – akár 2-300 fős rendezvényteremmel

La Contessa Kastélyhotel – Szilvásvárad  – szertartás a kastélyparkban, évszázados épületben, buli a modern konferenciahelységben, panorámával az erdőre, kiváló catering és helyi rendezvényszervező csapattal.

Liszkay Borkúria – Monoszló(**)  a luxus kedvelőinek, Toszkána Magyarországon 5 valódi csillaggal. Többhektáros saját szőlő közepén, első osztályú konyhával. Ez valóban luxus, amiből ha a legtöbbet akarod kihozni, egy szervezőre is szükséged lesz.

Pikant Pajta / Ferencmajor – Tata – valódi vintage esküvőhelyszín távol a zajtól, szépen rendbe hozott birtokon

Prónay-Kastély – Alsópetény (**) – klasszikus elegancia, saját birtokon, kis tóval és szigettel, modern, letisztult rendezvényteremmel. A mindentől távol érzésével.

Pálma Ház – Tata, Angolpark  – hatalmas üvegterek, stílusos klasszicizmus, a park és tó szomszédságában. Trópusi, klasszikus és modern egyben.

Pálma Rendezvényház – az időtlen elegancia, utánozhatatlan szépséggel.

Rosinante – Szigetmonostor (*)- kb. 100 főig, eldugott ékszer, mesterszakáccsal, kiemelten kedves vendéglátással – vintage és természetközeli ,de barátságos, akár öltönymentes esküvőkre is ideális, a folyó túloldalán Szentendrére kishajózhattok.

Tópart Hotel – Balatonvilágos (**)–  Egyik igazi kedvenc. Igenek a stégen, közvetlenül a Balaton hullámai felett, vadonat új üveg pavilon akár kinti vacsorához is – bevilágít a naplemente, elegáns és természetes egyben – 100 főre is, közvetlen a saját, privát vízparton. Családi üzemeltetés, remek csapat, kedvesség.

Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma (*)(*) – Igazi „fine dining” élmény az üvegfalon innen és túl örök panorámával

Wedding Wood (*)(*)a budai hegyek és Budakeszi rejtett kincse. A helyszín, ahol a sátor és az elegancia szó simán szerepelhet egy mondatban. Elegáns és természetközeli. A város (ország) egyik legjobb fénytechnikája és egy szuper csapat vár rátok az országban elérhető kiemelkedő catering csapatok közül való választási lehetőséggel.

___

Ha tetszett a lista és hasznosnak találod ezt a cikket, tisztelj meg egy megosztással, biztosan van ismerősöd, akinek nagyon jól fog jönni. Kövess a facebook-on is esküvői tippekért, ötletekért, inspirációkért. Csak egy KLIKK.

Dunai Mihály / Misi – The Wedding MC – Ceremóniamester

Fotók forrása: a helyszínek weboldalai / facebook oldalai