Az esküvő napján a készülődésnek nem kell kapkodósnak, hektikusnak, szétszórtnak és stresszesnek lennie. Lehet nyugodt, mosolygós, vidám és várakozással teli is. Minden tőled függ persze, de kis tervezéssel az álomnap már reggel álomszép lesz. Ehhez adok néhány tippet most neked sok szeretettel.

 

TIPP #1: Időzítés

A menyasszonyi smink és a haj elkészülése időigényes, mindig előzze meg a napot próbasmink és próbahaj is, így biztosan tudhatod, mennyi időre lesz szüksége sminkesednek és fodrászodnak arra, hogy az álomból valóságot alkosson.

Ha örömanya/koszorúslány smink is készül, akkor ezek időzítése is fontos, akik öltöztetnek téged, már hamarabb el kell készülniük a sminkkel és hajjal is, hogy megfelelőek legyenek a készülődési fotók is és ne Miki egeres pólóban, hajnal óta szétrohangált hajjal asszisztáljanak neked segítőid.

Egy átlag menyasszonyi smink olykor akár 60-90 perc, a haj/ esküvői frizura elkészülése is tud ennyi lenni, de egy koszorúslány is megérdemel 30 percet és ezeket okosan kell sorrendezni is. Nem rakétatudomány, de előre illik átgondolni, mert egy nagyobb csúszás rányomhatja a bélyegét az egész aznapi hangulatodra! Ha van egy jó szerveződ, vagy ceremóniamesteretek, biztosan minden időben lesz és a nyugalom és vidámság lesz a készülés alaphangulata.

Who said bridal party shots needed to be boring? Well, not me, that is for sure! Photo: Simon Teodóra
TIPP #2: Levegőztesd meg a ruhádat!

Nem jó ötlet az utolsó pillanatig „óvni” a menyasszonyi ruhát és zsákban fektetve tárolni. Különösen egy összetettebb vonalvezetésű ruha esetében időre van szükség, hogy kilógja magát, az apróbb ráncok, gyűrődések eltűnjenek és a tökéletes illeszkedés megvalósulhasson. arról nem is beszélve, hogy a fotós / filmes szinte biztosan akar majd róla amúgy is hangulatképet lőni, és így lehetőségük is lesz rá. Ha előtted van, valahol a szobában, még a hangulatba hozáshoz is kiváló lehet, mindenki azt fogja dicsérni, amint belép a szobába.

Photo: Scott Elkund
TIPP #3: Adj teret magad mellett

A szoba – ha már szóba került – legyen tágas, minél nagyobb „extra” térrel, hiszen jó esetben is egy komplett stáb lesz ott veled (persze szinte észrevétlenül, ha jól választasz) – sminkes, fodrász, fotós(ok) filmes(ek), szülő(k), barátnő(k), koszorúslány(ok)… Érdemes átgondolni egyrészt, hogy biztosan mindenkinek ott van-e a helye, és érdemes magát a készülődés helyszínét is ezek alapján kiválasztani, amennyiben tehetitek. Egy szebb szálloda nagyobb lakosztálya nincs telepakolva figyelem-elvonó csetreszekkel és nem attraktív bútorokkal, makulátlanul tiszta, ideálisak a (lehetőleg természetes) fényviszonyai és elegendő szabad tér van nem csak az öltözéshez, de a legszebb pillanatok megfelelő megörökítéséhez is.

Koszorúslányok és menyasszony -tökéletes összhangban // Kép: Lauren Canres
TIPP #4 Legyen egy Vészhelyzet Pakkod!

Alapos tervezés esetén is történhetnek (és szoktak is bizony) váratlan dolgok. Nem árt, ha ezeknek is elébe mész fejben. Ha van nálad: Tű, cérna, olló, biztonsági ruhakapocs, fejfájás-gyógyszer, kis egészségügyi csomag, zselés talpbetét, egy kényelmes pár papucs, pót telefontöltő, felszerelt neszesszer,  és persze egy (de csak egy!)  üveg pezsgő, megfelelő számú pohárral a legjobb pillanatban előhúzva – akkor nagy baj nem lehet.

 

Tipp #5: A muzsika hangja

Válassz zenét. Csinálj egy saját zenei lejátszási listát csak a Te kedvenceidből (és meglepiként akár a veled majd ott jelenlévők kedvenceiből) és tedd a lejátszóba. Semmi sem segít jobban feloldani a várakozástól picit talán feszült csendet, mind egy-egy jól eltalált dal a háttérben. NE a TV menjen, csak zene! A gondolataidat szárnyra kelti majd, az izgatottságot csökkenti, a hangulatot javítja.

Ő is jó hangulatban lesz, és nem is baj, ha kicsit hiányzik még aznap mellőled.
+1 TIPP : És vele mi van?

NE aggódj azon, vajon mit csinál a vőlegényed éppen. Valószínűleg semmit. Vagy a haverokkal nevetgélnek és sztorizgatnak, úgy csinálva, mintha csak egy teljesen átlagos szombat állna előttük. Vagy alsóban, trikóban és zokniban fekszik az ágyon és várja, hogy végre öltözhessen, és titokban rád gondol, de nem mondja senkinek. Jó lesz. Várjátok ki, bírjátok ki, itt van nemsoká.

 

Ötletek és esküvői koordináció:

The Wedding MC – Dunai Mihály

Angol és magyar nyelvű ceremóniamester

The Wedding MC – A FACEBOOK-on is!

www.weddingmc.hu