Készültök az esküvőtökre, de a nyitótánc még nincs meg? Vagy már látod magad előtt a táncot, de nem hallod lelki füleiddel? Eleged van a rádióban minden nap hallható, semmi eredetit nem felmutató, mindenki számára már kicsit uncsi romantikus dalokból? Meglepnéd magatokat és vendégeiteket is?  Ez a pár zenei irányvonal talán segít kicsit a tervezésben. Az alább említett előadókat talán ismered, de talán van köztük olyan énekes is, akiről sosem hallottál. De ha kicsit átgondolod, ha úgy vesszük, ez nem is baj. Így ugyanis lehet valaki, akinek a száma CSAK erre a dologra, ezekre a percekre, az esküvőtök első táncára fog emlékeztetni…

Szerintem létezik szerelem első hallásra.

Tudom, hogy nehéz kihívás, mert én is heteken át kutattam a saját esküvőnk előtt…

Sleeping at Last – 500 Miles

A Proclaimers együttes világszerte ismert számát dolgozta át minimális akusztikus verzióra a Sleeping at Last, és valljuk be, szinte jobb lett mint az eredeti. Nem kell megijedni, sehol a menetelős csinnadratta, egyszerű, érzéki zongora és a szép üzenet: a vőlegény akár (kétszer) ötszáz mérföldet is gyalogolna szerelméért. Végig visszafogott, nem beindulós dal, a visszafogott táncosoknak.

Ray La Montagne – You are the best thing

Azoknak, akik nem a csöpögős romantika hívei. Kicsit tempósabb, lüktetőbb, de kellően lassú ahhoz, hogy az érzelmeket is megélje az ember tánc közben. Telitalálat, ha könnyek helyett (na jó, mellett) mosolyokat szeretnétek a meghívott esküvői vendégek arcán látni.

Esküvői nyitótánc. Fotó: Paul Santos
Jason Mraz – Colbie Caillat – Lucky

Ez sem egy új dal, de két finom hangú énekes adja elő, a női és férfi vokál egymásba fonódása és a minimális hangszerelés teszi teljessé az amúgy végtelenül letisztult üzenetet: „mekkora mázlista vagyok, hogy engem szeretsz, hogy hozzád jöhetek haza, és vagyunk egymásnak”. Őszintén, kell ennél több?

Matt Nathanson – Faster

Azoknak, akik, ha meglátják a másikat, még mindig gyorsabban ver a szívük. Vajon egy szelet tortáról szól, vagy a szerelem édességéről? Ritmikus szerzemény, erre akár egy mini-koreográfiát is lehet készíteni, bár a sima spontán esküvői nyitótáncnál nincs szebb egy esküvőn (szerintem). Ez egy igazi vidám, „érted bármit megteszek” dal, amit talán még sosem hallott a hazai közönség.

Dave Matthews Band – Crush

Ebben a négy sorban minden benne van:

„Crazy how it feels tonight

Crazy how you make it all alright love

Crush me with the things you do

And I do for you anything too”

Ilyen az amerikai „nem mainstream” popzene. „Táncoljunk egész éjjel, el sem hiszem , hogy itt vagy velem, — és persze tartson örökké…” kicsit elvontabb, alternatív zenébe hajló hangszerelés, de a romantika teljesen átsüt az amúgy dinamikus dalból ez esetben is.

Phish – Waste

Nem kell sok. Gyere, csak szórjuk/szúrjuk el az időnket együtt… nem kell a legszebb helyekre utazni, nem kell lehozni a csillagokat az égről, elég, ha csak vagy nekem és én vagyok neked…

(+1 a mi dalunk )

Többen kérdeztétek már, mire táncoltunk mi a feleségemmel az esküvőnkön? Nos, én is a meglepőt, de mégis ismerőset szerettem volna, egy dalt, ami rólunk szól, aminek üzenete van. Egyszerű, de érthető. A lényeg itt is, mint az igazi szerelem esetében, az apróságokban rejlik. Ha esik az eső, beengedlek, állj az én esernyőm alá. Gondoskodás, védelem, szeretet – egy apró gesztus. Mindig számíthatsz rám. Erről szól az esküvő és majd a házasság is. Ezért mertem egy ismert dal különleges, (és előtte általam ebben a verzióban teljesen ismeretlen) akusztikus dalához nyúlni. Beállhatsz az esernyőm alá… és a vendégek ismerték is meg nem is.  Rihanna dala szuperhíres volt (bár valljuk be, önmagában talán alkalmatlan nyitótáncnak), de Mandy Moore előadásában megtelt élettel, előtérbe került letisztult üzenete, szokatlan ritmust és akusztikus hangszerelést kapott, amitől a dal új fényt kapott. Csillogtak a szemek. Bár ezt csak mesélik, én nem láttam, csak egy szempárt közben…

A lényeg:

Válasszatok olyan dalt, amit évek múltán meghallgatva is az a csodaszép 3 perc fog eszetekbe jutni, ami erősíti az amúgy oldhatatlan kötést is.

Romantikus üzemmód OFF, kellemes válogatást, és kommentben írjátok meg bátran, TI melyik dalt választottátok // fogjátok választani // választanátok?

Dunai Mihály (Misi) – The Wedding MC – Ceremóniamester

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük