Csapatunk díjnyertes ceremóniamestere Misi, esküvői szertartásvezetőként is dolgozik, hazai, nemzetközi és külföldi esküvőkön is egyaránt. Így egy kézben tarthatjátok ezt a két kulcsfeladatot, ami hatalmas rugalmasságot ad nektek és vendégeiteknek egyaránt, valamint igazán személyes, a ti vágyaitokra szabott lehet esküvőtök minden pillanata. Olvass tovább 😉

Mindig arról álmodtál, hogy egy különleges helyszínen, különleges környezetben mondod majd ki az igent Neki? Tartasz attól, hogy a hivatali bürokráciában nem fogod kiismerni magad, vagy egyéb praktikus okokból inkább saját, valóban titeket és egyediségeteket előtérbe helyező, meghitt és családias ceremónia az álmotok? Rettegtek az unalmas, éneklő hangon elmondott  sablonoktól, közhelyektől, a kliséktől és jobban örülnétek, ha valaki olyan adna össze titeket, aki stílusos, barátságos, szépen beszél – és első sorban – pontosan olyan ceremóniát tart nektek, amire vágytatok – mert szívén viseli a nagy napotok legfontosabb perceit? Akkor simán lehet, hogy megérkeztél a megoldáshoz.

Egy csodaszép angol esküvő Budapesten…

CSAPATUNKBÓL SZIMBOLIKUS ESKÜVŐI CEREMÓNIA/SZERTARTÁS VEZETÉSÉT ÉN (MISI) SZOKTAM VÁLLALNI.
Kezdetben amerikai, angol, skandináv és ázsiai párjaim – illetve kiváló hazai esküvőszervezők – kérésére kezdtem el angol-magyar ceremóniamesteri tevékenységem mellett (amiről rengeteget olvashattok itt, ezen a weboldalon) az esküvő szertartásával, csak angol egynyelvű / vagy angol-magyar kétnyelvű szertartásvezetéssel, és most már természetesen akár csak magyar nyelven is esketéssel is foglalkozni.

Egy éjszakai szertartás is különleges élmény…

Míg hazánkban (egyelőre még) nem széles körben elterjedt jelenség, hogy valódi anyakönyvvezető és valódi, hivatalos, de erősen szabályozott szertartás helyett egy teljesen személyetekre és kéréseitekre szabott, minőségi angol és választékosan kedves magyar nyelvű ceremóniát tartsanak a párok a Nagy Napon (például a hivatalos szertartást két tanúval általában megoldva előre, egy másik helyen, egy másik napon vagy akár egy másik országban a praktikum kedvéért)  – addig  a tengerentúlon például már teljesen természetes, hogy a Celebrant, azaz szertartásvezető lehet az, aki kommunikációs szempontból végigkíséri a napjukat.

Akár mindössze az esketési ceremónia levezetésére kap felkérést, mert az álmotok egy kis létszámú, egész napos ceremóniamesteri feladatokat nem igénylő, rövid esemény  – akár egy egész napos, adott esetben több száz fős rendezvényről van szó.

Az örömapa rábízza lányát a férjre… valódi bizalom.

 A párok, ha jól választanak, és egy hullámhosszra kerülnek a szertartásvezetővel – azt kapják, amire valóban vágynak. Minden hivatali helyszín, időpont általi behatároltságtól mentesen és a gyakran unalomból, vagy negédesen ismételt  közhelyparádé helyett.

Tehát akkor érdemes szertartásvezetőben (és nem hivatalos anyakönyvvezetőben) gondolkodni, hogyha nem a „hivatalosság” – hanem inkább az ünnep, meghittség és teljesen személyetekre szabottság fontos számotokra esküvőtök napján a szertartáson. Ha ez a döntés megszületett bennetek, vagy nyitottak vagytok rá, akkor érdemes igazán tovább olvasni és inspirálódni a lehetőségeitekről.

Vannak esetek, amikor fontos, hogy a ceremóniamester és a szertartásvezető ne egy és ugyanaz a személy legyen. Vannak esetek, amikor ceremóniamesterre talán nincs is szükség (mini- vagy tényleg kis létszámú esküvők, rövid eseménysor stb). És persze van, amikor nem gond, sőt – előny is lehet, ha a kettő feladatot ugyanaz a személy képes magas minőségben, szeretettel látni el. Beszélgessünk – és találjuk meg együtt, mi a legjobb megoldás nektek – esküvői terveitek ismeretében.

Én továbbra is úgy látom, ha egy meghitt, személyes és olyan esküvői ceremónia a vágyatok, amivel nem csak titeket, de vendégeiteket is el lehet kápráztatni, ha nem a külsőségek, hanem a valódi gondolatok és érzelmek a legfontosabbak nektek esküvőtök szertartása során, akkor egyre erősebb bennem a gondolat, hogy jó helyen jártok.

Szirom – vagy konfetti eső. Szimbolikus is, nem csak csodaszép.

Ha tehát egyszerű vagy egyedi, de „pusztán” szimbolikus esküvői szertartást szeretnétek, örömmel segítek nektek ötletekkel, tippekkel, sőt még az egyes részekhez konkrét inspirációk átadásával is, hogy elmélyülhessetek a tervezésben és valóban a legtöbbet hozzátok ki magatokból, a pillanataitokból, a fogadalmaitokból, és általában – a Ti Esküvői Ceremóniátokból.

The Wedding Celebrant Hungary - Dunai Misi Mihály - officiant - wedding mc in marrakesh
Szertartást vezettem Marokkóban, egy sivatagi oázisban

Ami – ha ti is erről álmodtok – megismételhetetlenül egyedi lesz. Magyarul, angolul vagy mindkét nyelven – egyaránt.

Nincsenek helyszín- és időbeni kötöttségek. Egy hajó fedélzetén, egy budapesti tetőteraszon, egy titkos udvarban, egy erdő közepén, vagy akár a sivatagig repülve lehet minden olyan, amilyennek szeretnétek. Hajnalban, vagy éjfélkor. Télen a hóban, elegáns bálteremben, vagy nyáron térdig egy patakban. Csak a fantáziátok szabhat határt a valóságnak.

Jól hangzik? Keressetek a részletekért, tegyetek próbát, IDE kattintva kérjetek ajánlatot és információkat. És beszélgessünk.

Dunai Mihály (Misi)
The Wedding Celebrant
www.celebrant.hu