Kedves budapesti esküvői helyszín keresésben lévő látogatónk!

Bár egyre többen vannak, akik inkább a főváros zajától távolabb keresnek esküvői helyszínt, a természetközeli, szállást is adó agglomerációban épült valódi rendezvényhelyszínek naptárai akár évekre előre telnek meg általában – mégis sokan vagytok, akik inkább – praktikus okokból akár, Budapesten kerestek helyszínt.

Ebben próbálunk nektek segíteni, pár kulcsszóval a kedvenceink kapcsán.

Sokat látott, és mindig a részletekre is figyelő ceremóniamesterekként az alábbi helyszínek közül bármelyiket örömmel ajánljuk nektek. Mindegyik itt található budapesti esküvői helyszín megbízható, korrekt, igényes és bár stílusuk eltérő, ha ügyesen választotok, hátradőlhettek, mert profi kiszolgálásban és vendéglátásban lesz részetek egy klassz, esküvői bulira is valóban alkalmas helyen.

FONTOS/DISCLAIMER: Ez egy teljesen SZUBJEKTÍV LISTA.

Minden szereplőjét ismerjük, de mivel nem voltunk még Budapest összes esküvői helyszínén, ez fizikai képtelenség is volna, a lista nem exkluzív. Tehát biztosan vannak helyek, amik még ráférnének, de nekünk még nem volt alkalmunk professzionális szolgáltatóként együttműködni velük. A személyes kedvenceinket (maximum 2 db) csillaggal is megjelöltük, bár nektek kell tudni, mire vágytok pontosan – a maximum létszámtól a stíluson és a catering-en át egészen a belső a design-ig. De a „csillagos” helyszínek valamilyen aspektusból biztosan utánozhatatlanok.

És ha még csak mostanában döntöttetek úgy hogy 2024-es vagy 2025-ös esküvőt terveztek, akkor mindenképp hasznos lehet ez a (rövid, de bővülő és a jövőben is frissülő) lista.

Egyik helyről sem írtunk litániát, bár mindről lehetne. Hogy könnyítsük az áttekintést nektek, Maradjanak tehát csak a címszavak, inspirációnak, röviden. A számotokra e pár címszó alapján érdekesnek hangzó helyek csekkolását rátok bízzuk – szeretettel 🙂

Lássuk a listát:

Kifejezetten Ajánlott Budapesti Esküvői Helyszínek 2025-re is (a teljesség igénye nélkül):

Aranybástya Étterem – a Budai Várból látható legjobb panorámával, 5 csillagos ellátás, csodaterasz, saját hang/fénytechnika. Luxus helyszín, de minden percet imádni fogtok itt.

Barabás Villa – Barátságos léptékű hely Buda közepén, mindenhez közel, klasszikus és modern egyben, két külön épületben – fent egy szépséges kerttel.

Birdie Events – by Continental City Golf – egy golfpálya mellett a hegyoldalban, mindezt 3 percre az Árpád-hítól. Csoda, ugye?

Budapest Marriott Hotel (**)- a főváros talán legjobb panoráma-teraszával

Boatanic Terrace and Bar – Hajó (**) – igazi univerzális hely. Megérdemelten. Egy esküvő a stégen?

Corinthia Szálló – az öt csillagos luxusra vágyóknak – megbízhatóság, élmény

Dunai Csónakház – meghitt, tágas rendezvényterem, közvetlen a Duna parton. Szertartás a folyón?

Extra Budapest  – a stílusosan elegáns (!) romkocsma érzés, saját cateringgel, külföldiek is imádják.

Events Hill – a Hármashatárhegy tetején, abszolút csend, természetközelség, elérhető áron. Laza, családias, (állat)barátságos esküvőkre, erdős-mezős szertartás helyszín opciókkal.

Lexington Loft  (Loft fotóstúdió)  – hipszter, elegáns, kincs a romok közt. Teljesen vágyaitokra szabható.

Gundel Restaurant  – „A” Gundel, a felső szintje „erre lett kitalálva” – óriási terasszal az Állatkert felé.

Halászbástya Étterem  – akár egy képeslapon. Ezer lehetőséggel. Perfekt catering, nemzetközi esküvők(nek is) kedvence a terasz, mint szertartáshelyszín. Exkluzív hely, minden szempontból.

Haris Park (**)  – Buda szívében, ez a hely minden szempontból maga a klasszikus elegancia, lenyűgöző vendéglátással

Hilton Hotel Budapest (Budai vár) (*)  – elegancia a vár szívében. A Hilton egy életérzés.

Jardinette Kertvendéglő – franciás bohémság, valódi „parisienne” stílussal. Harmonikást béreljetek hozzá 🙂

Larus étterem és rendezvényközpont (*) – kiváló chef, szabadon variálható terek, saját szőlő…

Lóvasút – Zugliget felé, közvetlen az erdő szélén, eldugott terasz, csodásan felújított épület, mindenhez közel

Marriott Hotel (*) – több terem a létszám függvényében, abszolút profizmus, lélegzet-elállító panoráma a nagy teraszról…

Millennium Kávéház és étterem (városliget) – egy szertartás a romantikus Vajdahunyad várában, mondjuk a Kerengőben – aztán egy hatalmas buli onnan 5 percre – a liget legmodernebb épületében? Jól hangzik, ugye? Nem is jártok rosszul ezzel a kombóval sem.

Monkey restaurant – a várkert bazár gyöngyszeme, pazar panorámával, szerződött cateringgel

Normafa Rendezvényház (**) – budapesti magashegyi levegő, beköszön a kisvasút, de mégis privát az élmény 🙂 Remek csapat, az egyik kedvencünk 🙂

OFF  Kultúrszövőgyár – Indusztriális, rusztikus, vagány helyszín fiatalos esküvőkhöz Budapest 4. kerületének szívében. Az utóbbi időben a hazai esküvőszakma is itt gyűlik össze minden évben egyszer.

Öbölház rendezvényközpont (200 főig) (**) – a legnagyobb, legsokoldalúbb hely a Kopaszi Gáton – ottani kedvencünk

Spoon Café & Lounge – hajó (max 200 fő) (*) – az egyik legelegánsabb dunai hajós helyszín Pesten

Városliget Café – a műjégpálya közvetlen partján, tóparti panorámával (nyáron)

+ 1 — Daalarna Garden (**) – egy új kedvenc, aki idekívánkozik – megérdemelten. Bár technikailag inkább (már majdnem) Szentendre, de a 2025-ös év egyik „mindent visz” kategóriás helyszíne lesz ez a levendulással, medencével és egy elbűvölő, a fenntartható luxus” jegyében épült rendezvényházzal felszerelt, paradicsomi helyszín.

(az ajánlott esküvői helyszínek listája folyamatosan bővülni fog, de facebook-on ti is javasolhattok kommentben a cikk posztja alatt 🙂 )
A szerzőről:

Dunai Misi vagyok, magyar-angol nyelvű, Hungarian Wedding Award díjnyertes ceremóniamester. A fenti budapesti esküvőhelyszíneken már személyesen is volt alkalmam dolgozni és tesztelni élesben a helyi adottságokat és persze a személyzet profizmusát, segítőkészségét és együttműködési képességeiket. Különböző stílusú esküvőkhöz ideálisak, a mezítlábas, bohém esküvőktől a blacktie wedding-ig, de a maga nevében mindegyik valódi szolgáltatást nyújt – és ez a legfontosabb.

Belső információként mondom, merem ajánlani őket, ezekben a budapesti esküvőhelyszínekben nem fogtok csalódni.

A lista természetesen várhatóan bővülni fog a jövőben, (akár mindkét irányban, – ez is egy „updated” verzió már – hiszen egyre több új és izgalmas esküvői helyszín nyílik Budapesten, a közelmúltban is jött néhány izgalmas új szereplő, és amint sikerül őket „élesben” is tesztelni, jelentkezni fogunk 🙂

Addig is:

Ismerjetek meg minket is, pillantsatok bele ceremóniamesteri / szimbolikus szertartásvezetői munkánkba, nézzetek körül oldalunkon, ha már itt jártok. 🙂 S ha kérdésetek lenne, ne tartsátok magatokban, írjatok üzenetet 🙂

Dunai Mihály / Misi – alapító

The Wedding MC Team

www.weddingmc.hu

INSTAGRAM

FACEBOOK OLDALUNK